Pozdravljeni!

p5160018Od jutra do večera delo in še zvečer. S pospešeno brzino delamo na projektu PAO, to je projekt za bolnike in sirote (Patients and orphans). Z bolniki mislim posebno na tiste, ki so oboleli za AIDS-om. Razdeljujemo hrano po vaseh. Potem je tu običajno župnijsko delo. Vmes se pa še kaj zatakne, da je potrebno s potrpežljivostjo razvozlavati vozle.

Lahko povem, da smo od mojega prihoda sem popravili pet vodnjakov, po vaseh in po šolah. Dobivam lepa zahvalna pisma. Zadnje pravi v domačem jeziku: »Najlepša hvala, ker ste nas poslušali in nam pomagali do pitne vode, tukaj v našem kraju  CHINYAMU-NYAMU. Naj vas Bog blagoslavlja, naj vam da dolgo življenje, da boste še naprej tako pomagali ljudem tudi po drugih vaseh.«

Zgoraj sem omenil, da pomagamo bolnikom in sirotam. Začeli smo s programom obiska bolnikom po vaseh. Imamo šest centrov: Kasungu, Senjere, Kamphulu, Kaziwa, Chankhozi in Kapaizi. Na vseh teh centrih bomo skopali vodnjake, da bodo bolnik, obiskovalci in drugi lahko pili svežo vodo. Bomo pa pri vsakem vodnjaku napravili vrt za zelenjavo in sadje. Delali bodo ljudje sami, le oskrbnika ali vrtnarja jim preskrbimo. Tako bo ideja ŽIVA VODA  ponovno zaživela. V ponedeljek sem kupil tri pumpe, en vodnjak smo začeli kopati in to kar v Kasungu, kjer bomo lahko bolj prisotni. Ta vrt bo za vzorec drugim. Živa voda že teče. Te vodnjake planiramo skopati in usposobiti še letos. Vsak stane približno 1400 dolarjev. V to je všteto kopanje vodnjaka, pumpa in nastavitev ter ureditev okolice. Le tecite za boljšo vodo in za pomoč bolnikom v njihovi prehrani. Dobra hrana je najboljše zdravilo proti AIDS-u. In te ni brez vode!!!

Sedaj grem k maši in bom molil za vas. Hvala vam, maratonci!

Vaš,

p. Stanko