tekaski_krizev_pot Dragi tekači in tekačice!
Kako hitro se je obrnilo leto. Kronce na Križni gori pa že naznanjajo Veliko noč. Pred tem pa je seveda še Veliki petek in naš križev pot. Če še niste začeli s treningi bo tokrat začeti težko, ob postu - še težje. Tako trpljenje pa je priložnost, da začnemo z darovanjem.
Torej tekli bomo iz Ljubljane do Brezij skupaj (s hitrostjo približno 6min/km ali 10km/h), tako kot lani, če bo kakšen odsek hitrejši, bo pa na postaji več počitka. Čez prelepo gričevje in prebujajočo naravo, v vsakem vremenu. Pretekli, prekolesarili, prehodili, preskirolali, preromali, premolili, skratka darovali bomo 14 postaj, vsak svojo ali morda dve, po svojih močeh (Simon in Jera mogoče tudi letos celo, Andreja in Tone, vsak pol?). Skupaj bomo premagali več kot 50 km in veliko, veliko višinske razlike. Podajali si bomo križ in lepe želje. Na postajah bo na voljo avto z vodo, kruhom in obliži. Pridružiš se lahko kjerkoli, kadarkoli in kakorkoli želiš,
le ob določeni uri bodi na želeni postaji, da dobiš duhovno spodbudo.
Če ne moreš teči pridi peš, s kolesom, s skirojem, z avtom… Pridi obrisat pot, kot Veronika, pomagat nosit križ, kot Simon, pomolit, spodbujat... Vse šteje!
Na Veliki petek, 6. aprila 2012, začnemo ob 8. uri iz Dravelj, pridemo pa ob 18.30 na Brezje, na obrede Velikega petka.